Спортен клуб МАРТО

Спортен Клуб "Марто" гр. Мездра, ул. Просвета 2. Работно Време: Понеделник - Петък: 8:30 - 21:30; Събота: 12:00 – 20:00; Неделя: 12:00 - 18:00. Тел: 0879 03 46 26 | Спортен Клуб "Марто" гр. Враца. Работно Време: Понеделник - Петък: 7:30 - 22:00; Събота: 12:00 – 20:00; Неделя: Почивен ден. Тел: 0988 90 90 81

САУНА

САУНА

Сауната е всеизвестна със своите полезни за здравето свойства. Тя е един естествен и релаксиращ начин за прочистване, подмладяване и повишаване на духа. Не случайно за милиони хора по света тя е ежедневие, а при някои северни народи дори е част от дома.

Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Това става чрез изхвърляне на вредните вещества през кожата (най-големият орган в човешкото тяло), благодарение на обилното потене, предизвикано от високата температура в сауната. Обикновено в Европа средната температура на сауната е около 40-60 градуса, като влажността е 100%.

ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНАТА САУНА

Предимствата на инфрачервената сауна пред традиционната сауна са много. Лъчите загряват тялото на дълбочина от 2 до 7 см и не затоплят околната среда на кабината, което не натоварва сърцето и дава възможност на хора със сърдечно съдови проблеми и високо кръвно налягане да я ползват без притеснения. Само 20% от лъчението нагряват въздуха, а останалите 80 % нагряват тялото и въпреки сравнително ниската температура в кабината, тялото се поти обилно и така се постига най-ефективното прочистване от токсини в организма и помага за разграждането на мастните депа.

Известно е че инфрачервените лъчи имат висока топлинна мощност и ефективност, светлинната вълна може да резонира в човешките клетки, като ускорява кръвообращението, подобрява метаболизма и циркулацията на кръв, повишава имунитета. Дълбокото проникване на инфрачервените лъчи в кожата допринасят за нейното почистване, омекотяване и сияен тен.

За разлика от обикновената сауна топлината в нея е много полезна за хора страдащи от алергии, екземи, акне, за хора с ниско кръвно налягане, спортни травми, облекчава умората, има забележителен лечебен ефект при ревматизъм, артрит, затлъстяване и хронични чревни и стомашни проблеми.